Cursussen

BLS/AED Reanimatiecursus

Leer reanimeren volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en word burgerhulpverlener.

 

Tijdens de BLS/AED reanimatiecursus worden de volgende zaken behandeld: Reanimatie bij kinderen, Reanimatie bij volwassenen, Reanimatie bij baby’s en reanimatie met ondersteuning van een AED. Uiteraard is er tijdens de reanimatiecursus ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Alle verschillen tussen reanimatie bij baby’s, kinderen en volwassenen worden behandeld. Deze technieken verschillen nogal van elkaar, daarom wordt elk onderdeel apart behandeld. Zo kun je bijvoorbeeld niet een baby reanimeren op de zelfde manier als dat je bij een volwassen zou doen. Bij een baby zijn de ribben en botstructuur nog niet ver genoeg ontwikkeld. Als je bij een baby de reanimatie techniek van een volwassenen persoon zou gebruiken zou je alle ribben van de baby breken. 

Deze verschillen komen uitgebreid aan bod tijdens een reanimatiecursus. Ook leer je een aantal handige geheugen steuntjes om je te helpen tijdens het reanimeren.

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een Reanimatie/AED-bediener cursus volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, meld u dan snel aan bij EHBO Vereniging Hoogerheide. De cursus bestaat uit 1 cursusavond en start donderdag 18 april 2024 van 18:30 uur t/m 21:30 uur in MFC Kloosterhof aan de Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.

Om uzelf en/of anderen aan te melden voor deze cursus kunt u een email sturen naar secretaris@ehbo-hoogerheide.nl of bel 06-43559992